מרכיבים (ל-4 מנות):

פילה בר ים 800 גרם

לניוקי:
200 גרם קמח פסטה
400 גרם ריקוטה פרסקה
1 ביצה
3 חלמונים
100 גרם גרנה פדנו מגורדת 
40 גרם חמאה 
כפית מלח 

לרוטב חמאה יין לבן:
20 עגבניות שרי קלופות 
16 שיני שום קונפי 
200 מ"ל יין לבן 
2 כפות שמן זית 
2 כפות חמאה 
2 כפות פטרוזיליה קצוצה 
מעטתימין קצוץ
עלי בזיליקום

אופן ההכנה: 

1. הכנה מוקדמת לניוקי: מערבבים את כל החומרים למעט קמח במיקסר. מוסיפים את הקמח. מערבבים לקבלת בצק אחיד.
מניחים למנוחה לילה במקרר. למחרת מרדדים את הבצק לצינור, חותכים לרצועות קטנות ויוצרים צורה של ניוקי.

2. הכנה מוקדמת לשום קונפי: מניחים שיני שום בסיר, מוזגים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים. מביאים לרתיחה ומיד מורידים מהאש – משאירים להתקרר בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור במקרר עד 10 ימים.

3 להכנת המנה: מחממים סיר מים ומבשלים את הניוקי במים רותחים 2-3 דקות עד שהם צפים. מוציאים ומסננים. 

4. במחבת מחממים שמן זית, זורקים פנימה את עגבניות השרי הקלופות, מעט תימין קצוץ, מוסיפים את שיני השום קונפי ומחממים למשך 2 דקות. שופכים יין לבן ומצמצמים לחצי. מוסיפים את החמאה על אש קטנה ומערבבים לקבלת מרקם רוטב אחיד, משאירים על האש הכי נמוכה.

5. מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון, מניחים את פילה הדג עם הצד של העור למטה על המחבת. מתבלים במלח ופלפל את הדג ואחרי 2-3 דקות הופכים את הדג לעוד 2-3 דקות.

6. מכניסים את הניוקי לרוטב ביחד עם פטרוזיליה קצוצה ועלי בזיליקום שלמים ומערבבים.

7. להגשה: מניחים בכל צלחת ניוקי עם רוטב – כ-10 יחידות ניוקי לכל סועד. מניחים מעל את פילה הפורל ומגישים.  

*בהמשך נוכל לחשוף מי השף ששיתף אותנו במתכון

>> רוצים לקחת חלק בארוחה סודית מיוחדת לגולשי מאקו?