1 מפזרים כף מלח גס בתבנית. מפזרים את האגוזים על המלח וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-8 דקות. מניחים את האגוזים בצד.
2 מערבבים במעבד מזון עם וו גיטרה את אבקת הסוכר, החמאה, הקמח, אבקת האפייה, הביצה, תמצית הווניל והשוקולד במהירות נמוכה, עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים את האגוזים ומפעילים רק עד שהם נטמעים בבצק.
3 מניחים את הבצק על ניילון נצמד, יוצרים ממנו צורת נקניק ומכניסים למקפיא למינימום שעתיים.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את נקניק הבצק לעוגיות בעובי 3 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 אופים 17-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
6 בזמן שהעוגיות בתנור ממסים את השוקולד המריר בבן מארי או במיקרו 10 שניות בכל פעם. מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.
7 מוציאים את העוגיות מהתנור ובעזרת כפית מזלפים בצורה חופשית שוקולד מומס מעל העוגיות. מניחים לצינון לשעה לפחות.
>> בשבוע שעבר הכנו סינטה צלויה על מצע של פולנטה
>> מאחורי הקלעים של פרשת טוטו