מאפה חצילים וגבינותמה שלא תעשו לו, החציל - אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר על הישראלים - יעמוד בכל דבר בהצלחה. הנה דרך טובה להשתמש בו: מאפה חצילים צלויים במלח עם גבינות ותבלינים, עטוף בבצק עלים פריך
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (5 מנות):מרכיבים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים 2 כפות מלח גס, מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים על המלח. מכניסים לתנור וצולים כל צד כ-15 דקות. מוציאים ומניחים את החצילים בצד ל-10 דקות. 2 מניחים את הבצק בתבנית אפייה (פיירקס) כשהשוליים שלו זולגים החוצה. מסדרים עליו שכבה של חצילים ועליה מפזרים חצי מכמות הגבינות. על הגבינות מניחים עוד שכבת חצילים ואת שארית הגבינות. 3 מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים, ויוצקים מעל החצילים והגבינות. מקפלים את שולי הבצק על המלית וסוגרים את המאפה. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. אופים חצי שעה עד שהמאפה זהוב. >>בפעם הקודמת הכנו עוף במלח ברוטב קוקוס>> פחזניות מבצק שוקולד |