סינטה צלויה עם מלח גס, פולנטה ופטריותנתח בשר טוב לא צריך הרבה כדי להפוך למעדן. מלח גס איכותי יעשה את העבודה מצוין. פולנטה חמימה וקלה להכנה שמחליקה בגרון תשלים את התמונה
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (5 מנות):מרכיבים:
לפולנטה פטריות:
לפולנטה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מניחים את הבשר על משטח העבודה ומעסים אותו עם מלח גס ושמן זית. מעבירים אותו למחבת גדולה ולוהטת (שמתאימה לתנור) וצולים (סוגרים) מכל הצדדים. מעבירים את המחבת לתנור ל-10 דקות לדרגת צליה מדיום. 2 במחבת נפרדת מטגנים את הבצל והפלפל האדום כ-3-5 דקות, מוסיפים את השום והפטריות ל-3 דקות נוספות ולאחר מכן את היין התבלינים. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. 3 מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן (או לפי ההוראות האלו: מרתיחים בסיר 3 כוסות ציר ירקות או מים, חצי כוס שמנת וכף חמאה. מוסיפים באיטיות חצי חבילת פולנטה תוך כדי ערבוב בכף עץ, מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה כ-10-15 דקות עד שהתערובת שמגיעה למרקם סמיך.ל שומרי כשרות: מחליפים את החלב בשמנת צמחית ואת החמאה במחמאה או בשמן זית. אם צריך, אפשר להוסיף עוד כחצי כוס של שמנת. 4 מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח כ-10 דקות. פורסים את הנתח לפרוסות. 5 מעבירים את הפולנטה לכלי הגשה, מוסיפים את הפטריות ומניחים את הבשר מעל. >> בפעם הקודמת הכנו מאפה חצילים מוצלח במיוחד>> האם זו המסעדה שתחזיר את ירושלים לגדולתה? |