יום כיפור: מתכונים לארוחה המפסקת
צ'יפס חלומי נוסח לונדון
המרכיבים:
200 גרם גבינת חלומי, חתוכה למקלות
קמח תופח
שמן לטיגון עמוק
מעט רכז רימונים
פטרוזיליה
נענע
מעט פלפל צ'ילי קצוץ
לרוטב:
3 כפות יוגורט
40 מ"ל שמנת מתוקה
עלי זעתר טרי
מלח
שום
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מערבבים בבלנדר מוט את היוגורט עם השמנת המתוקה, הזעתר, מלח, שום, פלפל שחור ושמן זית.
2. טובלים את מקלות החלומי בקמח התופח ומטגנים בשמן עמוק. כשהם זהובים מעבירים עם כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג.
3. מסדרים את מקלות החלומי המטוגנים בכלי הגשה. יוצקים קצת רוטב יוגורט וקצת רכז רימונים, מפזרים עלים של פטרוזיליה ונענע ומעט פלפל צ'ילי, ומגישים.
טורטייה חלומי בגריל עם סלט אבוקדו
המרכיבים (4 מנות):
4 טורטיות
1 אבוקדו בשל
מעט שמן זית
קצת פלפל ירוק חריף
חצי בצל סגול, קצוץ
קצת לימון כבוש
200 גרם גבינת חלומי, פרוסה
עלי רוקט או בייבי תרד
8 עגבניות שרי, פרוסות
מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים את סלט האבוקדו: מקלפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמן זית, פלפל חריף, בצל סגול, לימון כבוש ומלח ומערבבים במזלג. מועכים את האבוקדו, אבל ממש קצת.
2. בינתיים מחממים היטב מחבת גדולה ומחבת גריל, וכשהן חמות קולים את הטורטייה משני צדדיה על המחבת הרגילה.
3. זולפים על מחבת הגריל כמה טיפות שמן זית (לא חובה) וחורכים את החלומי משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
4. מסדרים על כל טורטייה סלט אבוקדו, כמה פרוסות חלומי צלויות, ערימה של רוקט וכמה פרוסות של שרי. ממליחים, מקפלים וזוללים.
שקשוקה חלומי וצ'ימיצ'ורי
המרכיבים:
שמן זית
2 שיני שום
1 בצל, קצוץ
10 עגבניות שרי, חצויות
כוס וחצי רוטב עגבניות
מלח
פלפל שחור
פלפל חריף, קצוץ (לא חובה)
300 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
4 ביצים
כמה ענפי אורגנו
לצ'ימיצ'ורי:
2 בצל שאלוט קלופים
2 שיני שום
מעט עלי פטרוזיליה
רבע כוס שמן זית
חופן קטן של שקדים קלויים
כפית סומאק
קצת מלח
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מלהיטים את התנור במצב גריל.
2. מחממים מעט שמן זית במחבת שיכולה להיכנס לתנור, יחד עם השום. כשהשמן חם מכניסים את הבצל ומטגנים יחד כמה דקות.
3. מוסיפים את עגבניות השרי ואז את רוטב העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור (אם רוצים, אפשר להוסיף פלפל חריף) ומבשלים יחד 3 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. מפזרים מעל את קוביות החלומי.
4. מורחים את פני החלומי בשמן זית ושולחים לתנור הלוהט.
5. בינתיים מכינים את הצ'ימיצ'ורי: טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר מוט טחינה גסה, בכמה פעימות.
6. מוציאים את השקשוקה מהתנור ושוברים פנימה 4 ביצים. מעלים מחזירים לכיריים עד שהביצים מוכנות ושופכים עליהן את הצ'ימיצ'ורי. מפזרים את ענפי האורגנו ומגישים.
"מבשלים עם קשת: רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.