מרק-נזיד עדשים ובטטות
המרכיבים:
1 כוס עדשים חומות
שמן זית
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 ענפי סלרי, פרוסים
5 שיני שום, מעוכות בסכין
2 בטטות, חתוכות לקוביות
6 כוסות מרק צח
מיץ מלימון אחד
כף מלח
פלפל שחור
קצת פפריקה מתוקה
נגיעה כמון
נגיעה אגוז מוסקט
מעט צ'ילי גרוס
כוסברה יבשה
להגשה:
צ'ילי אדום, קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
יוגורט עיזים
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים בהרבה מים למשך שעה לפחות.
2. מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את כל הירקות ומאדים כמה דקות תוך ערבוב.
3. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-45 דקות, עד שהעדשים רכות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון והתבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
5. אם רוצים, טוחנים חלקית את המרק בבלנדר מוט בתוך הסיר כדי להסמיך אותו מעט.
6. מוזגים לקערות ומקשטים ביוגורט עיזים קר, פטרוזיליה קצוצה וצ'ילי אדום. זולפים מעט שמן זית ומגישים.
קציצות טאג'ין
המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון שמן יחסית, כמו צוואר או צלעות
שליש כוס פירורי לחם
1 ביצה
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
2 גמבות אדומות, חתוכות לקוביות
5 שיני שום, שלמות
1 בקבוק של רוטב עגבניות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות מרוכז
מעט מים, לדילול
4 פלפלים יבשים שאטה מתוק
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים קפואים, מופשרים
מלח
פלפל שחור
כמה עלי דפנה
קצת כמון
מעט דבש
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. מגלגלים לכדורים בערך בגודל כדורי פינג פונג.
2. מתחילים להכין את הרוטב: מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהוא מתרכך ומקבל קצת צבע. מוסיפים את השום והפלפלים ומבשלים עוד קצת.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
4. בינתיים מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים (הן לא צריכות להיות מבושלות עד הסוף).
5. מעבירים את הקציצות המטוגנות לתוך הסיר עם הרוטב (אם הרוטב לא מכסה את הקציצות מוסיפים מעט מים) ומבשלים כחצי שעה.
אורז צהוב עם הפתעות
המרכיבים:
1 כוס אורז בסמטי, שטוף
קצת שמן זית
1 כפית כורכום
2 שיני שום, מעוכות
כ-2 כפיות מלח
חופן מקלות שקדים מולבנים, קלויים (או צנוברים)
חופן אוכמניות מיובשות או צימוקים קטנים
כוס ושלושת רבעי מים
2 פלפלים מתוקים יבשים
אופן ההכנה:
1. קולים את האורז בסיר עם מעט שמן זית עד שצבעו נעשה אטום. מוסיפים את הכורכום והשום ומערבבים.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה.
3. מבשלים כ-20 דקות, עד שאין עוד מים בסיר.
4. מניחים לקירור של 10 דקות ואז פורמים את האורז עם מזלג.
5. מגישים עם הקציצות.
התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.