ירקות מאודים עם ויניגרט גזר

הירקות שכאן הם בבחינת הצעה בלבד. הרגישו חופשי להכניס למכשיר האידוי שלכם (אני משתמשת בסטימר במבוק גדול, אתם יכולים ללכת על כל כלי אידוי שתרצו) כל ירק שתחפצו.

המרכיבים:
2 זוקיני
3 גזרים, רצוי בצבעים שונים
2 שומרים
2 קולרבי קלופים
1 כרישה
2 בצלים סגולים
1 סלרי
כמה ענפי בצל ירוק

לוויניגרט:
3 גזרים קלופים
חתיכה קטנה של בצל סגול (בערך רבע)
2 כפיות חומץ אורז
כף-שתיים סוכר
רבע כוס שמן זית
מלח

ירקות, רותי רוסו (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
ירקות מאודים, רותי רוסו | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הירקות וחותכים למקלות בערך באותו הגודל.

2. גוזרים עיגול של נייר אפייה בקוטר כלי האידוי, מחוררים אותו במרכזו ומניחים על תחתית הכלי. מסדרים עליו את כל הירקות החתוכים בעמידה, בשכבה אחת. את הבצל הירוק דוחפים בין הירקות בכמה מקומות בסיר האידוי. מניחים על סיר עם מים רותחים ומכסים.

3. מאדים 10-12 דקות.

4. בינתיים מכינים את הוויניגרט: טוחנים במעבד מזון את הגזרים, הבצל, החומץ, הסוכר, שמן הזית והמלח למחית חלקה. היא צריכה להיות בהירה מאוד וקרמית.

5. מגישים את הרוטב לצד הירקות המאודים.

לחמניות מאודות עם שניצל זוקיני

לחמניות מאודות, מתקתקות ואווריריות. מאחר שאין בבצק הזה שמן שומשום, סויה או כל מרכיב בעל טעם אסייתי דומיננטי אחר - הלחמניות האלו מתאימות לכל ארוחה, גם ישראלית.

המרכיבים:
לבצק (בערך 50 יחידות קטנות):
150 מ”ל מים פושרים (ועוד כ-20 מ”ל לפי הצורך)
30 גרם סוכר
2 וחצי כפיות שמרים יבשים
300 גרם קמח
50 ריבועי נייר אפייה

לזוקיני:
2 זוקיני, פרוסים
ביצה טרופה
פירורי לחם
שמן לטיגון

לחמניות מאודות, רותי רוסו (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
לחמניות מאודות, רותי רוסו | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את המים, הסוכר והשמרים. נותנים לתערובת לעמוד עד שהשמרים מתעוררים והיא כולה מבעבעת.

2. לשים במיקסר את הקמח ואת תערובת השמרים לבצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מוציאים את האוויר מהבצק באגרופים עדינים, מגלגלים לנחש וחותכים לקטעים ברוחב 2-3 ס"מ. מניחים כל לחמנייה עתידית על ריבוע נייר אפייה ומסדרים על מגש. מכסים ומתפיחים לעוד רבע שעה. בינתיים מכינים סיר גדול עם מים רותחים ומעליו מאדה גדול מבמבוק.

4. מכינים את שניצלי הזוקיני: טובלים כל פרוסת זוקיני בביצה טרופה ואז בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם.

5. מסדרים את הלחמניות בכלי האידוי בשכבה אחת זו לצד זו, סוגרים את הסיר ומאדים כ-7 דקות. מגישים מיד, עם הזוקיני, מיונז, סרירצ'ה, כוסברה, בצל סגול פרוס וצ'ילי אדום פרוס.

דג מאודה מהיר בקערה

המרכיבים:
100 גרם פילה דג ים
שקית אבקת דאשי
1 כפית חומץ אורז
2 כפות מירין
1 כף רוטב דגים
2 פטריות שיטאקי יבשות, שהושרו מבעוד מועד במים רותחים
ג'ינג'ר חתוך לג'וליאנים
שום פרוס
עלים של כוסברה
צ'ילי אדום
מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה קטנה את הדאשי, החומץ, המירין ורוטב הדגים. קוצצים את השיטאקי ומוסיפים. מניחים את הדג במשרה ומפזרים עליו את הג'ינג'ר, השום, הכוסברה והצ'ילי. מתבלים בקצת מלח.

2. מכניסים את הדג עם הקערה לתוך הסטימר וסוגרים. מאדים 8 דקות ומגישים.

 התוכנית "מבשלים עם קשת: רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.