שקשוקה תפוחי אדמה עם פטה וסומאק

המרכיבים:
6 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה אדומה
שליש כוס שמן זית
4 ביצים
מלח
80 גרם גבינת פטה
מלח
פלפל שחור גרוס
קצת סומאק
2-3 ענפים של זעתר או אורגנו טרי

אופן ההכנה:

1. מקרצפים את תפוחי האדמה, מנגבים וחותכים לקוביות קטנות של כסנטימטר.

2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה עד שהם זהובים, פריכים מבחוץ ומוכנים מבפנים. ממליחים ומערבבים.

3. שוברים את הביצים לתוך המחבת ומתבלים במלח ופלפל.

4. מפזרים גבעות של פטה במחבת, מתבלים בזעתר ובסומאק ומבשלים עד שהביצים מוכנות.

קבבוני לברק (וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
קבבוני לברק על פיתה צלויה | וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

 

קבבוני לברק ברוטב יוגורט

המרכיבים:
400 גרם דג לברק בלי עור
בצל סגול, קלופים
חופן פטרוזיליה
4 שיני שום קלופות
1 פלפל חריף (אפשר פחות, ואפשר בלי)
קליפה של לימון אחד
מלח
פלפל שחור
שמן זית 

לרוטב:
יוגורט עיזים
שמן זית בנדיבות
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור
סומאק (לא חובה)
עגבנייה סחוטה (לא חובה)

לפיתות הקלויות:
2 פיתות
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון בצל סגול, פטרוזיליה, שום, פלפל חריף וקליפת לימון.

2. קוצצים את הדג ביד, מעבירים לקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ומעט שמן זית ולשים ביד. אם יש זמן, מעבירים למקרר ל-10-30 דקות (לא חובה).

3. מחממים תנור ל-180 מעלות (בשביל הפיתות).

4. יוצרים מתערובת הדג קבבונים בגודל ביס וצולים על מחבת גריל נון-סטיק מחוממת היטב. כשצד אחד משחים הופכים את הקבבונים, ובמקביל מכינים את הרוטב.

5. הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. לא חייבים להגיע להומוגניות מלאה.

6. קולים את הפיתות: חוצים את הפיתות לרוחב, מורחים כל עיגול פיתה בשמן זית ומכניסים לתנור החם עד להזהבה יפה.

7. הגשה: מניחים את הפיתה הקלויה על צלחת ומוזגים עליה מהרוטב. מסדרים ערימה של קבבונים וזולפים עוד מהרוטב. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.

סלט בורגול וירוקים

המרכיבים:
חצי כוס בורגול גס או בינוני
מלח
1 כוס דובדבנים מגולענים (צריכה על הסט גם שלמים)
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
מעט נענע טרייה
מעט בזיליקום טרי
מעט אורגנו טרי
פלפל חריף, מנוקה מהשחלות והגרעינים (אפשר פחות)
מלח
פלפל שחור
שמן זית בנדיבות
חצי לימון

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול 20 דקות בחצי כוס מים רותחים עם מלח וקצת שמן.

2. שוטפים את עשבי התיבול וקוצצים (לא חייבים את כל הסוגים, אבל חשוב שיהיו פטרוזיליה וכוסברה בכמות גדולה).

3. מערבבים בקערה גדולה את הבורגול והירוקים הקצוצים. קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים.

4. מוסיפים מלח, פלפל וכמות יפה של שמן זית. סוחטים פנימה מעט מיץ לימון ומערבבים.

* בעונת הדובדבנים מומלץ מאוד לערבב פנימה חופן נאה של דובדבנים טריים מגולענים.

_OBJ

לצפייה בפרק

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.