המצרכים :לבצק (ל-2 חלות):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה). >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. 3 בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים. 4 כשהבצל זהוב מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים את הבשר עד שכולו מחליף צבע. 5 מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים ומעבירים לקערה לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הבשר הטחון שהשארנו בצד (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית ויעזור לעצב את החלות בלי שהמלית תתפורר). לפני האפייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל יפה שלנו! | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל6 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (אחד לכל חלה), וכל אחד מהם מחלקים ל-3. מרדדים עבור כל חלה 3 רצועות, ממלאים אותן במחצית מכמות המילוי וסוגרים. קולעים חלה מ-3 הרצועות, וחוזרים על הפעולות עם החצי השני של הבצק ושל המלית (ראו בסרטון). 7 מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות. 8 מורחים את החלות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח. 9 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו) ואופים את החלות כ-30 דקות או עד הזהבה. פרוסה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב חג שמח! |