המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, החמאה, הביצה, אבקת הסוכר והווניל. לשים לבצק אחיד. 2 פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים. מניחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. 3 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ומעבירים למקפיא לחצי שעה, להתקשות. 4 מכניסים את הסוכריות לשקית ושוברים לרסיסים בעזרת פטיש (לחלופין, אפשר לעשות את זה בבלנדר או בעלי ומכתש). 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 קורצים עוגיות בכל צורה שאוהבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 7 קורצים במרכז כל עוגייה עיגול קטן, כדי לעשות מקום לסוכריות. מפזרים בחור שנוצר ערימה של אבקת סוכריות. 8 אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה. מצננים לחלוטין (זהירות, זה רותח), וזוללים. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |