המצרכים :לבצק (ל-2 פוקצ'ות גדולות):
למילוי:
מעל הפוקצ'ה:
אופן ההכנה:1 מתחילים באנטיפסטי (אפשר להכין אותו גם כמה ימים מראש): מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בשמן זית משני הצדדים. צולים בתנור עד להתרככות (לפחות 25 דקות). 2 את הפלפלים צולים בחום 200-220 מעלות כ-25 דקות, עד שהם מתרככים ומשחימים. מוציאים לקערה ועוטפים אותה בניילון נצמד. לאחר שהפלפלים מתקררים קולפים אותם וחותכים לרצועות עבות. עוד מתכונים לשבועות >> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל? פוקצ'ה ממולאת אנטיפסטי | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל3 הבצק: שמים את המלח בתחתית קערת המיקסר ועליו קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים רק עד לקבלת בצק, ומוסיפים את השמן. ממשיכים ללוש כ-8 דקות נוספות (אם צריך מוסיפים מעט מים). צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מדופנות הקערה ונשאר דביק בתחתית. 4 עוטפים את קערת הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד עם חור לאוויר, ומתפיחים במשך כשעה (או לילה שלם במקרר). 5 מחלקים את הבצק לשניים ומכדררים לכדורים עגולים. מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות (אם יש אבל שמוט, מחממים אותה בתוך התנור). 6 מרדדים את כדורי הבצק לצורה מלבנית. מסדרים את ירקות האנטיפסטי לאורך חצי מהמלבן (אם רוצים, מורחים קודם פסטו), מפזרים גבינה ועשבי תיבול, ומקפלים עליהם את החצי השני לקבל כיס פוקצ'ה ממולא. סוגרים את השוליים במזלג. 7 יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית ומפזרים רוזמרין ומלח אטלנטי. מכניסים מיד לתנור הלוהט ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם. |