המצרכים (8 מנות):
לציפוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהפרדת ביצים. 2 מעבירים את החלבונים יחד עם הסוכר לקערה, ומתחילים בהכנת מרנג שוויצרי: מניחים סיר עם מים על הכיריים, ומעל הסיר מניחים את הקערה עם הסוכר והחלבונים (בן מארי). 3 מדליקים את הלהבה ומתחילים לערבב את הסוכר עם החלבונים עד שהסוכר נמס לחלוטין. חשוב לערבב כל הזמן, אחרת מקבלים חביתה מתוקה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 4 מכניסים אצבע בזהירות לתוך התערובת (היא א ורה להגיע לחום של 70 מעלות) ומוודאים שאין גרגירים של סוכר. מכבים את הלהבה. שימו לב - בשיטת הכנה זו של המסת הסוכר בחלבונים לפני ההקצפה אנחנו גם מפסטרים את החלבונים והורגים את החיידקים שבביצים. 5 מעבירים את הבלילה למיקסר, מוסיפים את תמצית הווניל ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 8 דקות לפחות, עד לקבלת קצף יציב מאוד. 6 מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים בתוך כל גביע. 7 ממיסים בקערה את השוקולד עם החמאה (במיקרוגל או על הכיריים). 8 מצפים את "הגלידות" בשוקולד מומס, מקשטים ומגישים. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם. |