המצרכים :ל 16-20 יחידות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מפרידים את הביצים. מעבירים את החלבונים יחד עם הסוכר והווניל לקערה ומתחילים בבישול בבן מארי: מניחים סיר עם מים על הכיריים. מעל הסיר מניחים את הקערה עם הסוכר, החלבונים והווניל. מדליקים את הלהבה ומתחילים לערבב את הסוכר עם החלבונים עד שהסוכר נמס לחלוטין. חשוב מאוד לערבב כל הזמן, אחרת תקבלו חביתה מתוקה. מכניסים אצבע בזהירות לתוך התערובת ומוודאים שאין גרגירים של סוכר ורק אז מכבים את הלהבה. 2 מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב מאוד. יש להקציף לפחות 8 דקות. הקצפה של לפחות 8 דקות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל קרמבו ביתי בציפוי שוקולד | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל 3 מעבירים את ממרח השוקולד לשקית זילוף עם צנתר חלק ודק. 4 מעבירים את קצף הביצים לשקית זילוף נפרדת עם צנתר חלק ועבה. 5 מניחים את העוגיות על מגש. מזלפים על כל עוגייה מעט שוקולד ועליו מזלפים את הקצף (הדגמה בסרטון). 6 ממימיסם את השוקולד והשמן בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס לחלוטין (אפשר גם בבן מארי), מצפים את הקרמבו ומעבירים לקירור עד שהציפוי יתקשה. אפשר להתפרע עם הציפויים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל * אפשר להוסיף לציפוי סוכריות, אגוזים, פירות או כל תוספת אחרת שאוהבים. * אפשר להשתמש בכל עוגייה שאוהבים כבסיס הקרמבו. * אפשר להשתמש בממרח שוקולד חלבי אם לא מעוניינים בקינוח פרווה. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם. בתיאבון! |