המצרכים :לבצק:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים במיקסר 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדש או לילה במקרר. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את השום, הצ'ילי והתבלינים. 3 כשהבצל מקבל צבע זהוב ויפה מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים תוך כדי טיגון עד שכל הבשר מחליף צבע. 4 מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומעבירים לקערה להתקררות. כשהתערובת קרה מוסיפים לה את הבשר שהשארנו בצד. מערבבים (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית וייסייע לכם לייצר שושנים מבלי שהמלית תתפרק בזמן המילוי). 5 לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-3 מ"מ, מפזרים את המילוי ומשטחים. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשושנים. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק ומסדרים את השושנים על תבניות מרופדות נייר אפייה (אפשר על תבנית התנור או בשתי תבניות עגולות, כמו בתמונה). 6 מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. 7 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון או טורבו). 8 מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 30 דקות או עד הזהבה. מגישים חם. ארוחת ערב הורסת | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם. |