בצק שמרים אחד - אין ספור מתכוניםרון יוחננוב מלמד אותנו איך מתקתקים בצק בסיס שממנו אפשר להכין פיצה, עוגות שמרים, לחם גבינות או לחם בכלל, פיתות במחבת, פוקאצ'ות, בייגלה ועוד ככל שעולה על רוחכם - ונותן 3 דוגמאות. להדפיס ולהצמיד למקרר
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 05/03/19 07:22
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :
לפיצה (2 גדולות):
ללחם גבינה (2 כיכרות):
אופן ההכנה:1 מכינים ראש עיסה: מערבבים בקערה את החלב החמים, השמרים והסוכר ומניחים לשמרים "להתניע" כמה דקות. 2 מוסיפים את הביצה והיוגורט ומערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד. 3 מערבבים בקערה נוספת את החומרים היבשים: הקמח, המלח ואבקת האפייה. 4 מאחדים את שתי התערובות, ואם צריך מוסיפים חצי כוס חלב (הבצק אמור להיות מעט רטוב). 5 לשים את הבצק כ-5 דקות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעתיים). פיתות במחבת | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
להכנת פיתות במחבת: 1 מחלקים את הבצק לכדורים של כ-60 גרם ומרדדים כל כדור לפיתה עגולה. 2 מחממים מחבת עם תחתית כפולה על להבה בינונית. 3 מניחים עיגול בצק על המחבת, מכסים וצולים כמה דקות מכל צד (הכיסוי הוא הסוד לפיתות רכות ועסיסיות). להכנת פיצה: 1 מחממים תנור ל-250 מעלות (עדיף עם אבן שמוט או אפילו סתם בלטת קרמיקה). 2 מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות. 3 מעבירים לתבנית מתאימה, מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה ותוספות. 4 אופים 9-12 דקות או עד שהפיצה מוזהבת והגבינה מבעבעת. לחם גבינה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל להכנת לחם גבינה: 1 מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומעבירים למשטח מקומח קלות. 2 מחלקים את הבצק ל-2 כדורים. 3 לשים פנימה לתוך כדורי הבצק את הגבינה, כך שתתפזר באופן שווה. 4 מרדדים מעט כל כדור בצק לעלה ומגלגלים לרולדה. 5 מעבירים לתבנית אפייה מלבנית (אינגליש קייק) ומפזרים מעט גבינה, לקישוט. מתפיחים עוד 45 דקות. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות. מצננים 10 דקות ומגישים. וזאת רק ההתחלה: הבצק מתאים גם להכנת לחם תלוש אותי, עוגות שמרים, לחמניות שום, פוקאצ'ות ועוד. * רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב. |