המצרכים :
אופן ההכנה:1 מכניסים לקערה את החלמונים, החלב, הווניל והשמן וטורפים היטב במטרפה, עד שהצבע של התערובת מתבהר. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, תפוחה ונוזלית. 2 מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם החומץ במהירות גבוהה. תוך כדי הקצפה מוסיפים פנימה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה אוורירית ותפוחה. 3 מקפלים מעט מהקציפה של החלבונים לתוך תערובת החלמונים והקמח כדי לאוורר אותה מעט. לאחר מכן מקפלים פנימה את כל שאר קציפת החלבונים. פנקייק עננים מזולף | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל פנקייק עננים מוכן | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל4 מעבירים את התערובת לשקית זילוף. 5 טיגון: מחממים מחבת ומרססים במעט שמן. מזלפים תלוליות מהתערובת ומטגנים מעט עד הזהבה. הופכים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מטגנים מכוסה כ-2 דקות, עד שהפנקייקים מוכנים מבפנים, ומגישים. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |