המצרכים :
למילוי:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מקלפים את תפוחי העץ וחותכים את שלושתם לקוביות כמה שיותר קטנות. מעבירים לקערה ומערבבים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה. 2 פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה ומברישים כל דף בחמאה. מניחים שני דפים אחד על השני, מניחים את המילוי במרכז ומגלגלים לרולדה דקה. 3 מניחים את הרולדה בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים, עד שמתקבלת תבנית מלאה ברולדות דקות וארוכות. מברישים שוב בחמאה כל רולדה. >> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל? 4 מחממים תנור לחום של 180 מעלות 5 חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה. 6 במקביל לאפייה, מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן על להבה בינונית סוכר, מים, קינמון וגרידת לימון על להבה בינונית. 7 בסיום האפייה, מזגגים את הבקלאווה בסירופ החם (ממש בסמוך להגשה על מנת להשאיר אתה בקלאווה קריספית). בתיאבון! רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם. בקלאווה תפוחים ואגוזים עם סירופ | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |