לחמניות בשרכלל בסיסי של החיים הוא שכל מה שטעים - יהיה טעים אפילו יותר בתוך בצק. המתכון הזה הוא עוד הוכחה לאמת הקמאית הזו: תבשיל בקר שמסתתר בתוך לחמנייה ביתית, מה יכול להיות יותר מפתה מזה?
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):לבצק (20 לחמניות):
למילוי:
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של לפחות שעה וחצי. לחמניות במילוי תבשיל בשר | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל2 מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מטגנים את הבצל והשום כ-4 דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר שחום. 3 מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך. מצננים. 4 מוציאים את קוביות הבשר ומפרקים אותן לסיבים. 5 הרכבת המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. 6 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. משטחים כל כדור לדיסקית בקוטר של 10 ס”מ, ומניחים בה 1-2 כפות מהבשר המפורק. סוגרים היטב לצורת כדור. 7 מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים כל לחמניה בביצה טרופה ומניחים לתפיחה שנייה של 20 דקות. מקשטים בשומשום. 8 אופים את הלחמניות 25-30 דקות, עד שהן שחומות. מגישים חם. לחמניות בשר - מבפנים | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! |