מרק אפונה ובצקניותלמרות שיש במרק הזה גם בצל, שום ופטרוזיליה, המרכיב העיקרי הוא אפונה שמבשלים עד שהיא רכה רכה וקטיפתית. לזה מוסיפים בצקניות ומבינים שלא צריך בחיים שקדי מרק כשיש כאלה כופתאות. מרק מושלם ליום מעונן
רותם ליברזון
| אוכל טוב, mako
| פורסם 12/12/22 07:00
צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :למרק:
לבצקניות:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום להזהבה. מוסיפים אפונה, פטרוזיליה, 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תיבול ומורידים לאש בינונית. מבשלים שעה עד שהאפונה רכה מאד . 2 בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק יציב ומעבירים למנוחה רבע שעה במקרר. 3 בעזרת כפית יוצרים כופתאות קטנות ומניחים בתוך המרק ל-20 דקות בישול על אש בינונית. מגישים חם. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! מרק ירקות עם בצקניות. גם אפונה כמובן | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako |