מאפה תרד, כרישה ופטהאין תחושה מספקת יותר מזאת של נגיסה בבצק פריך עם מילוי עשיר של גבינות וירוקים, ובשביל הגיוון וההעשרה נשתמש הפעם בבצק יופקה. סופר קליל, טעים בטירוף וקראנץ' מהמם שנשמע למרחקים
צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים את הכרישה עם שמן זית עד להזהבה. 2 מחממים תנור ל-200 מעלות. 3 מערבבים בקערה תרד, פטרוזיליה ואת הפטה (אם רוצים - אפשר להוסיף גם כוס קשקבל מגוררת), מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. 4 מניחים דף בצק יופקה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים על גבי הבצק את תערובת התרד ומעליה מפזרים את הכרישה המטוגנת. 5 מניחים את דך היופקה השני מעל הכל, מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 6 אופים כ-20 דקות עד שהבצק שזוף ופריך. בתיאבון! *אפשר להשתמש גם בבצק פילאס/פילו >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון מאפה תרד, כרישה ופטה מבצק יופקה. כל כך קל וטעים | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako |