בורקס טורקיכשביקשנו מרותם ליברזון מתכון לבורקס טורקי לא שיערנו עד כמה אנחנו עומדים להתענג על התוצאה. מלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן עם נגיעה קלה של שום, בצק פילו מתפצפץ עם שמן זית - מה עוד אפשר לבקש מבורקס?
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה 26 ס"מ:
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומניחים לצינון. 2 מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן והשמן שבמחבת, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מערבבים ומצננים. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 לוקחים דף פילו ומברישים בשמן זית. מניחים עליו דף פילו נוסף ומברישים גם אותו. 5 מסדרים חמישית מהמלית בקצה הדף, לאורכו, ומגלגלים. את הרצועה שהתקבלה מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה מרופדת נייר אפייה. 6 ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו, ומרחיבים את השבלול בצורה מעגלית. 7 מברישים את השבלול בשמן זית או בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהשבלול שחום. מגישים עם ירקות וביצים קשות. לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! |