בייגל ביתי יותר טעים משל מאפיותנכון, יש את השלב המנג'ס של בישול הבצק במים רותחים, אבל זה מתקזז יפה עם העובדה שאין פה אפילו התפחה אחת של יותר מ-20 דקות. בקיצור, המתכון הזה משתלם ברמות, וככל שתקדימו להבין את זה יהיה לכם יותר טעים
רותם ליברזון
| mako אוכל
| פורסם 10/01/22 07:45
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (10 יחידות):
לנוזל הבישול:
לפיזור:
אופן ההכנה:1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק בערך 20 דקות על מהירות בינונית. 2 מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של 15 דקות. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 3 מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות ויוצרים מכל אחת כדור. 4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים מעט. 5 יוצרים במרכז כל כדור בצק חור עם האצבע ובעזרת הידיים מגדילים את החור עד שמתקבלת צורת בייגל. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים כך עם כל כדורי הבצק, מכסים ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות. 6 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומביאים לרתיחה בסיר רחב את המים עם הסילאן והמלח. 7 מעבירים את הבייגלס בעדינות רבה למים הרותחים (לא יותר מ-3 יחידות בכל פעם) ומבשלים חצי דקה מכל צד. מסננים מעודפי נוזלים ומעבירים לתבנית. 8 מפזרים שומשום, פרג או שניהם ואופים 15-20 דקות, עד שהבייגלס משחימים. מצננים וזוללים. |