המצרכים (4 מנות):
לטחינה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 משרים את גרגירי החומוס במים 24 שעות. מסננים ושוטפים. 2 מבשלים את החומוס בהרבה מים רותחים. כשמצטבר קצף לבן למעלה מנקים אותו ומוסיפים לסיר שום, מלח, סודה לשתייה ושמן זית. 3 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 שעות, עד שהחומוס רך מאוד. 4 מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים קרים לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לרמת הסמיכות שאוהבים (בערך כוס). 5 מסננים את גרגירי החומוס. שומרים מעט מהם בצד ואת השאר מעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס שבקערה במזלג ומערבבים עם הטחינה. מוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם. 6 מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה את גרגירי חומוס החמים שהשארנו בצד. 7 מקשטים בפפריקה, פטרוזיליה, פלפל חריף אם רוצים וושמן זית. מסבחה של רותם ליברזון | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון ** מגישים חמים עם פיתות טריות וחתיכות בצל. |