מתכון לממליגהתקראו לה פולנטה או שתקראו לה ממליגה, העיקר שתכינו אותה: כל מה שנדרש זה סבלנות ויכולת לערבב, לא מסובך. ברגע שהממליגה מסמיכה ומתחילה להיפרד מדופנות הסיר - יודעים שהיא מוכנה. ומעליה? תוסיפו כל מה שבא לכם
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר (אם יש ברשותכם סיר ברזל כבד - השתמשו בו) מים וחלב ומערבבים. 2 מוסיפים בהדרגה קמח תירס, חמאה ומלח ומערבבים היטב עם כף עץ לאורך כל זמן הבישול, עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר והמרקם מסמיך (בערך רבע שעה). 3 אם רוצים: צולים כמה פטריות בחמאה או כל ירק אחר שרוצים כתוספת. 4 יוצקים את הממליגה לצלחת ומגישים עם מעט חמאה מעל (ועם תוספת, אם רוצים). לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! |