מעטפות פילו בגבינת פטה ודבשזאת כנראה המנה הכי קלה ומרשימה שאפשר להכין לחג, ויש בה רק 5 מרכיבים: משולשים של עלי פילו שמחביאים קוביית פטה ומוגשים עם זילוף נדיב של דבש ניגר
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. גוזרים את דפי הפילו לרצועות ברוחב 5 ס"מ. >> עוד מתכונים לראש השנה >> עוגת דבש בחושה קלאסית לראש השנה 2 משמנים היטב כל רצועה בשמן זית ומניחים בקצה התחתון חתיכה של גבינת פטה. 3 מקפלים משולש של פילו על הפטה וממשיכים לקפל שוב ושוב בצורת משולש עד סוף רצועת הפילו. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 4 מברישים את החלק העליון של משולשי הפילו במעט שמן זית וזורים מעט שומשום. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 5 אופים 15 דקות, או עד שהפילו שחום ופריך. 6 מוציאים מהתנור, מזליפים מעט דבש ומגישים חם. |