קרפלךבפסח אין שאלה, עם מרק העוף מגישים צמד קניידלך. אבל מה בראש השנה? לא יודעים מה איתכם, אנחנו מתכוונים - לראשונה בחיינו! - להגיש מרק עם קרפלך מעשה ידינו בארוחת החג, רק עדיין לא החלטנו מה יהיה בפנים
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לבצק קרפלך:
אפשרויות למילוי:
אופן ההכנה:1 מרתיחים בסיר קטן את המים עם המלח. מוסיפים כוס אחת של קמח ומערבבים מהר מאוד עד לקבלת גושים. 2 מעבירים את הבצק לשיש, מוסיפים לו את כוס הקמח הנוספת ומתחילים ללוש. 3 תוך כדי לישה מוסיפים את החלמונים ושמן הזית. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש. 4 מרדדים דק את הבצק (אני אוהבת קרפלך דקים ממש, כ-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עוגיות או כוס. 5 מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של מילוי, מקפלים את העיגול לשניים וסוגרים היטב, שלא יתפרק. מחברים את שני הקצוות של חצי הירח שהתקבל ומהדקים. 6 מבשלים בסיר עם מרק או מים מומלחים (עם או בלי תבלינים נוספים) עד שהקרפלך צפים. ים של מתכונים לראש השנה מחכה לכם ממש כאן >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון המתכון עלה כאן לראשונה בספטמבר 2022 |