עוף בתנור ברוטב שום טריהשום הירוק הטרי כבר בשיאו, ורותם ליברזון השתמשה בכולו להכין את העוף הזה: הגבעולים הירוקים נטחנים לרוטב וראשי השום נצלים בתנור עם הכרעיים והירקות. מנה חגיגית,יפה וטעימה שלגמרי הולכת לככב אצלנו בקרוב
רותם ליברזון
| mako אוכל
| פורסם 25/03/24 08:00
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים :לממרח השום הירוק:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מכינים את ממרח השום: טוחנים גבעולים של שומים טריים עם חבילת פטרוזליה/כוסברה, מלח ושמן זית. 3 מורחים היטב את נתחי העוף בממרח השום הירוק ומניחים בתבנית. מוסיפים לתבנית את פרוסות הדלעת, השומרים, ראשי השום והצ׳ילי. מתבלים במלח לפי הטעם. 4 מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה. כעבור שעה מגבירים חום ל-250 מעלות, מורידים את הנייר וממשיכים לצלות על תכנית גריל עד שהעופות והירקות משחימים. 5 מגישים עם הרוטב שבתחתית התבנית. לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! |