המצרכים (8 מנות):לבצק:
למלית החצילים:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים שמן זית ומים ולשים במהירות נמוכה 3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת נקייה לחצי שעה לפחות ועד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח. 3 בזמן שהבצק תופח מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לקוביות בגודל ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את קוביות החצילים 4-5 דקות, עד להשחמה עדינה מכל הצדדים. 4 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון לחמעג'ון סביח | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל5 מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית בעובי חצי ס"מ ומקפלים את שולי הבצק לצורת לחמעג'ון קלאסית (צורת סירה). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 10 דקות. 6 מחממים תנור ל-250 מעלות. 7 ממלאים את סירות הלחמעג'ון בחצילים המטוגנים ומכניסים לתנור ל-8 דקות, עד שהלחמעג'ון אפוי ושחום. 8 מוציאים מהתנור ומגררים מעל את הביצה הקשה בעזרת פומפייה. מזלפים טחינה ועמבה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד. |