עוף באננס
מאיפה שלפנו פתאום את המתכון הזה, לעוף המתקתק ששלט בארוחות השבת שלנו לפני 30 שנה (יהיו שיאמרו 40)? לא ברור, אבל העובדה היא שהתעורר בנו געגוע, ואנחנו מתכוונים לתת לו דרור, אפילו אם הוא יוצא מקופסת שימורים ונכנס לתבנית יחד עם כרעיים. עכשיו תשתחררו לרגע גם אתם מהדעות הקדומות; האם זה לא נראה לכם עסיסי וטעים בטירוף?
סלט בורגול וירקות קלויים
את הסלט הזה היה לנו הכבוד והעונג לטעום מיד ראשונה, ביום צילום שערכנו עם השף אבנר לסקין. זה היה לפני שנים, ועד היום אנחנו זוכרים את ההפתעה שהייתה לנו בפה מהסינרגיה שנוצרה בין המרכיבים של ההמנה הזאת - כולם פשוטים ויומיומיים. שילוב כזה של חמצמצות עם טעם קלוי עם פחמימה טעימה אנחנו מאחלים רק לאוהבינו (ולעצמנו כמובן).
מתכון: סלט בורגול וירקות קלויים
שניצל כרוב
נכון כרוב צלוי? אז הפעם לא צלוי אלא מטוגן, ממש כאילו היה חזה עוף. קודם מבשלים את הכרוב טיפה במים, שיתרכך, ואז חותכים לפרוסות וטובלים בביצה מקושקשת עם חרדל. אחר כך סיבוב בפירורי לחם או קמח מצה והיידה לשמן. נו, שניצל.
סלט חסה פשוט
כמה סוגים של חסה, תיבול פשוט אך מדויק של שמן זית, מיץ לימון טרי ושום כתוש (וכמובן מלח ופלפל) - וזהו. בשביל סלט חסה טוב לא צריך יותר מזה. רוצים להוסיף מלפפונים קצוצים או פרוסים דק? אולי כמה אגוזים קלויים מלמעלה? אתם בהחלט יכולים, אבל היופי בסלט הזה זה שהוא מסתדר יופי גם ככה, בנטורל.
עוגת שוקולד ושקדים פרווה
מתכון משובח מתוך הספר "ימים טעימים" של נטלי לוין, שכולו קינוחים פרווה - מצרך מבוקש מאוד בקרב שומרי כשרות, ולא רק הם. במקום חמאה יש כאן שמן קוקוס וקרם קוקוס, שמוסיפים איזה דוק של טעם שלא רק שלא פוגע בעוגה - הוא עוד משדרג אותה.
מתכון: עוגת שוקולד ושקדים פרווה
שבת שלום!