טבית מהיר
יסלחו לנו מכיני הטבית המסורתי, אבל הפעם אנחנו הולכים על טבית אקספרס בשקית, שלא פחות טוב מטבית מקורי: אורז פרסי, עוף, תבלינים ושעה וחצי בתנור. הבטחנו חיים קלים, ככה מקיימים.
>> למתכון: טבית מהיר בשקית צלייה
![טבית מהיר (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל) טבית מהיר (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2021/02/01/ronyo_tbit_autoOrient_i.jpg)
סלט פאטוש
סלט מעולה ומרענן מתוך ספרה של מתכונאית העל מיכל וקסמן, שכולו מתכונים מהירים ב-10,20 או 30 דקות. תמיד כשאנחנו במצב רוח למתכון מנצח אבל לאו דווקא כזה שדורש בישול איטי או המון הכנות, התפוחת וקיצוצים - אנחנו פונים לספר הזה להשראה והסלט הזה ללא ספק הוא אחד מגולות הכותרת שלו ולארסנל המתכונים הקבועים שלנו הוא נכנס כבר מזמן.
![סלט פתוש (צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים) סלט פתוש (צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים)](https://img.mako.co.il/2013/11/03/fatush_i.jpg)
עוגת זברה
המתכון המקורי של היפה הזאת כולל שמנת וחלב, אבל ההמרה לגרסת פרווה פשוטה ביותר: מחליפים גם את השמנת המתוקה וגם את השמנת החמוצה בכמות זהה של קרם קוקוס 17-22 אחוזי שומן, ומוסיפים לבלילה כמה כפות של שמן קנולה או חמניות (ומשתמשים כמובן בממרח פרווה).
>> למתכון: עוגת זברה עם ממרח שוקולד
![עוגת זברה עם ממרח שוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל) עוגת זברה עם ממרח שוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2018/09/25/zebra_cake1_i.jpg)