תבית פטנט עם אורז אדום
אתם בטח חושבים שנפלנו על הראש, כי מה פתאום מנה שמתבשלת כל הלילה בחום של 30 מעלות. אז לא, לא יצאנו מדעתנו - התבית הזה הוא לא תבית קלאסי אלא תבית פטנט, שמתחילים להכין בשישי אחרי הצהריים ובערב כבר אפשר ליהנות ממנו כמרכז הארוחה. האורז האדום, העגבניות והתיבול המיוחד עוזרים לו להשיג את האפקט של הבישול האיטי - בשעה וחצי בלבד ובכלום מאמץ. אז עזבו שטויות של עדות ונסו את המתכון הזה.
>> למתכון: תבית פטנט עם אורז אדום
קציצות בקר על תבשיל רטטוי וזיתים
בשביל אלה שטוענים שעוף זה עוף ובשר זה בשר, ובארוחת שבת צריך את שניהם - קבלו מתכון מדליק של בני סיידא (שזו כבר סיבה טובה להכין אותו). אל תיבהלו מרשימת המרכיבים הארוכה - מדובר במנה שהיא גם עיקרית וגם תוספת ירק - בזכות הרטטוי עם הזיתים, שלטעמנו שווה הכנה גם בפני עצמו.
>> למתכון: קציצות בקר על תבשיל רטטוי וזיתים
סלט קינואה אדומה
ואחרי עיקרית שהיא גם תוספת - הנה תוספת שהיא גם סלט (והאמת? באמצע השבוע היא יכולה להחזיק לבדה כארוחה קלה וצמחונית). גזר, פלפלים בכמה צבעים, גרעיני חמנייה, בצל ירוק ופטרוזיליה - והכל בשילוב עם קינואה אדומה, שמצליחה להיות אפילו בריאה יותר מהקינואה הרגילה (מכירים ליקופן? זה מהעגבניות? אז גם בקינואה האדומה יש ממנו). טעים טעים, ובריא לא פחות.
סלט הגזר הכי טעים שיש
המתכון הזה מתגלגל כבר שנים מפה לאוזן, בגרסאות שונות ומשונות - אנחנו התבייתנו על זאת, וחושבים שטובה יותר ממנה לא יכולה להיות. יתרון נוסף: אפשר, ואפילו מוטב, להכין אותו יום קודם ולתת לטעמים להיספג. רק את הפקאן הסיני חשוב להוסיף עם ההגשה ולא לפני. ה-סלט.
>> למתכון: סלט הגזר הכי טעים שיש
ריבועי קוקוס ולימון
המתכון הזה עושה שימוש בשמן קוקוס, כדי להישאר פרווה. אם אינכם שומרי כשרות אתם מוזמנים להחליף אותו בחמאה (לפי הכמויות המצוינות במתכון). רוצים פרווה ואין לכם שמן קוקוס? בצוק העיתים גם מרגרינה בטעם חמאה תעשה את העבודה. כך או כך, מדובר בעוגה נהדרת, שמורכבת מבצק פריך קוקוסי ומלית לימונית קרמית (אבל אל דאגה, יש גם לימון בבצק וקוקוס בקרם), שחותכים לריבועים ומגישים כחיתוכיות אישיות.
>> למתכון: ריבועי קוקוס ולימון