התחלתם לבשל לפסח? הנה כל המתכונים שתצטרכו
קציצות בשר עם מנגולד על אורז
את הקציצות האלה, על פי מתכון של אבנר לסקין, הכנו כבר כמה פעמים, וידנו עוד נטויה. אנחנו מודים, ביצענו כמה קיצורי דרך (ברוטב, למשל, הוספנו עגבניות משומרות, שחסכו לנו הרבה עבודה) - אבל התוצאה עדיין הייתה מעולה. אולי זה בגלל שאופים את הקציצות האלה בתוך הרוטב שלהן בתנור, ולא מבשלים על הגז, אנחנו באמת לא יודעים, אנחנו רק יודעים שאנחנו ממש ממש אוהבים את המתכון הזה, וממליצים גם לכם לנסות.
אה, רק עוד הערה קטנה: הכמות של הפטרוזיליה בקציצות היא די משמעותית. אם אינכם מחובבי הפטרוזיליה - אל תחששו להחליף אותה בעשב תיבול אחר, לטעמכם. אחרת זה עלול לבאס לכם את כל הקציצה.
>> למתכון: קציצות בשר עם מנגולד על אורז
מג'דרה פתיתים
אז יש לנו קציצות, ויש לנו אורז בסמטי לבן, הכי עדין שיש, שנועד לספוג את הרוטב הטעים טעים שלהן. בתור תוספת שנייה בחרנו ללכת הפעם על מג'דרה - אבל לא זו הרגילה, עם האורז, אלא אחת חתרנית, שבמקום דגן עושה שימוש בפתיתים. זה טעים לאללה, ולא פחות חשוב: מגדיל את הסיכויים שהילדים שלכם יכניסו עדשים לפה. שימו לב שבגרסה המקורית המג'דרה הזו מוגשת עם יוגורט. את השאריות, שתיקחו לעבודה ביום ראשון, אנחנו ממליצים לכם לכבד ביוגורט, ככתוב - אבל בארוחת שבת אתם מוזמנים להמיר אותו בטחינה.
ירקות צלויים של בני סיידא ואבי ביטון
תוספת בסיסית אך נחוצה, לפי מתכון מהספר המשותף של בני סיידא ואבי ביטון. אנחנו מחבבים את המתכון הזה כי הוא מצליח לספק אלטרנטיבה יפה לירקות הרגילים בתנור, עם יציאות שוברות שגרה כמו שורשי סלרי ופטרוזיליה ולימון פרוס דק. קצת שמן זית, קצת מיץ לימון, קצת עלי זעתר, מלח-פלפל - וזהו, סגרתם עניין.
>> למתכון: ירקות צלויים של בני סיידא ואבי ביטון
סלט כרוב אסייתי
אסייתי? הסלט הזה הוא אחד הסלטים הכי ישראליים שיש, שמככב כבר כמה עשורים טובים במיטב הבתים בארץ. יש כרוב? יש רוטב סויה? מעולה. במתכון הספציפי הזה יש שדרוגים מבורכים של שמן שומשום, חומץ ועוד ירקות שכדאי להוסיף אבל ממש לא חובה - ואנחנו מבטיחים לכם שאם תכינו אותו לארוחת שישי, לא יישאר ממנו ולו עלעל כרוב בודד.
עוגת לימון וקוקוס
עוגות בקערה אחת זה ז'אנר שהוא מאוד לטעמנו, כי כמה שפחות כלים יותר טוב, וכי עוגה בחושה טובה לא נופלת בכלום מקינוח מוסי מפונפן (ואנחנו מוכנים לצאת לקרב על זה). הפעם אנחנו עם עוגה נהדרת של קרן אגם, שמנצלת את הלימונים שעדיין בשיאם, אבל מוסיפה אליהם קוקוס - גם בבלילה וגם בציפוי. איך אומרים, יותר מזה אנחנו לא צריכים.