מרק גריסים וירקות
אנחנו מתים על גריסים. אחת הפחמימות הכי לא מוערכות שיש, אם תשאלו אותנו. עזבו אותנו משקדי מרק ואפילו מקרוטונים, ה-מרק ליום חורף הוא המרק הזה. הגריסים פה, אגב, הם בכלל שחקן המשנה כי מי שמככב פה אלה הירקות, מכרובית ועד זוקיני. ככה פותחים ליל שבת חורפי.
סיר אפונה וקציצות
השבוע לא נלך על מנת פחמימות עיקרית אלא נשלב אותן בקטנה בכל מנה. אורז לבן יהיה הליווי המושלם לקציצות-יום-שישי מושלמות של יונית צוקרמן: מתכון קלאסי לקציצות בקר (אפשר גם עוף אם מעדיפים) עם אפונה ברוטב מתקתק שגם הילדים אוהבים.
סלט קוסקוס ועגבניות צלויות
אז ככה: הסלט הזה שהולך ללוות את ארוחה שלנו הוא לחלוטין הסלט הכי שווה שאפשר להכין בכלום זמן (כי חבר'ה, יש לנו שני סירים על הכיריים ועוד לא התחלנו לדבר על העוגה). שילוב של פחמימה עם ירקות צלויים וטריים יוצר פה משחק כיפי של מרקמים, אבל התיבול הוא שנותן לו טאץ' נועז: בלסמי, נענע, צנוברים ואפשר גם קצת צ'ילי, לאמיצים.
>> למתכון: סלט קוסקוס ועגבניות צלויות
עוגת גזר חורפית
את העוגה הזו של קרן אגם אנחנו מכינים בכל פעם שיש רק סימן לגשם, בגלל ניחוחות הג'ינג'ר והקינמון שלה שממלאים את הבית. ציפוי לימוני, לבן ויפה נותן לה מראה חגיגי בול לארוחת שבת. טיפ שלנו: תשאירו לעצמכם חתיכה קטנה, לאכול בשקט עם כוס תה אחרי שהשולחן כבר פנוי, כשהבית שקט והגשם דופק.
שבת שלום!