מרק ריבוליטה
מרק-נזיד איטלקי, שבמקור היה אוכל של עניים והיום הוא מופת של שפע בצלחת. עם תפוחי אדמה, שעועית בובעס וים של ירקות, הייתם חושבים שלחם זה הדבר האחרון שחסר בו, אבל וואללה - הלחם משדרג אותו אפילו יותר. רק דיר באלאק, תיזהרו לא לשבוע לפני העיקרית.
לזניה גבינות
מתכון של רותם ליברזון שמזכיר מאוד את הלזניה החלבית הקלאסית (עגבניות, בשמל והכל) - רק עם שדרוג אחד שעושה את כל ההבדל. אם תחפשו טוב טוב בתוך תערובת הגבינות, תמצאו שם רכיב מאוד לא שגרתי, שכנראה מעולם לא חשבתם להכניס ללזניה, ומהיום לעולם לא תחשבו להשמיט אותו.
שומר ובצל סגול בתנור
מי שכבר ניסה יודע, ששומר בתנור הוא אחד המעדנים היותר טעימים שאפשר להכין מירקות - ובאמת במינימום מאמץ. כאן הוא מצטרף לבצל סגול, וביחד הם מזדגגים להם בתערובת של חומץ בלסמי, שמן זית ודבש. מנת צד מושלמת, בעיקר בעונה הזו של השנה.
>> למתכון: שומר ובצל סגול בתנור
פנזרוטי נוטלה
קינוח איטלקי טעים טעים שבא לבכות, של כיסוני בצק ממולאים ומטוגנים. בצק ממולא ומטוגן? הרי אין מצב שזה לא יוצא טעים, ובעיקר כשהמילוי הוא נוטלה. רוצים לשמור את המתכון פרווה והנוטלה מפריעה? אין בעיה, אל תסתפקו בממרח הקנוי אלא השקיעו והכינו נוטלה ביתית.