קיפודי עוף ואורז (שפטה ברנז'י)
זוכרים את יהוידע, פיינליסט העונה השביעית של "מאסטר שף", שהוציא מתחת ידיו מנות שכאילו השכינה נגעה בהן? אז זה מתכון שלו, ומדובר באחת המנות היותר טובות מאותה עונה: קציצות של עוף (פרגיות) ואורז, שמצמחות בבישול קוצי אורז כאילו היו קיפודים. עיקרית ותוספת במנה אחת, יפהפייה וטעימה בשיגעון.
>> למתכון: קיפודי עוף ואורז (שפטה ברנז'י)
קציצות ירק
הרבה ירקות מגוררים, תערובת של פפריקה, כורכום וכמון וטיגון הגון בשמן. פלא שזה יוצא כל כך כל כך טעים? מגישים עם טחינה (בלי היוגורט, ארוחת שבת פה) ונהנים עד השמיים.
סלט קישואים ונענע
הקישואים כל כך יפים עכשיו, שלא יכולנו להסתפק בנוכחות המסוימת שלהם בתוך הקציצות. הסלט הזה חוגג את הקישואים במלוא תפארתם, עם טיגון קצרצר בלבד וסיוע מינימלי של שום, נענע וחרדל.
עוגת שיש אגוזים וקינמון
בתור חובבים גדולים של עוגות שיש, אנחנו תמיד שמחים לגלות עוד גרסאות שלהן (שיש בננה, שיש תפוחים, שיש תפוז, שיש גבינה, שיש מאצ'ה, צריכים עוד דוגמאות?). והפעם: עוגת שיש בלי שוקולד (אתם חושבים שתעמדו בזה?) אבל עם הרבה אגוזים וקינמון, שלוקחים את העוגה לכיוון אחר ממש ולא פחות טעים.