חמין מקרוני
לחמין מקרוני יש כמה וכמה יתרונות על פני חמין רגיל: הוא יותר קל להכנה (אנחנו יודעים, זה לא שחמין רגיל הוא עבודה במכרה פחם, ועדיין. אנחנו תמיד בעד קיצורי דרך); הוא פחות כבד בבטן (בלי בקר ובלי קטניות לא בטוח בכלל שתצטרכו אפילו לפתוח כפתור); וישנו אלמנט הגיוון. אנחנו משערים שרבים מכם, ממש כמונו, הכינו כבר חמין-שניים-שלושה השנה, ומרגישים שצריך איזו הפסקה קלה לפני ששועטים אל עבר הבא בתור. אז חמין מקרוני הוא ההפסקה המושלמת: עדיין יושב כל הלילה בתנור, עדיין חום ועמוק טעמים ומנחם, אבל עם עוף וספגטי (ותפוחי אדמה), ובלי כל הווג'ראס.
זה המתכון האהוב עלינו.
חמוצים ביתיים קלים ומעולים
שוב, מתוך המיית ליבנו אנחנו ממליצים לכם. החמוצים האלה עלו ממש השבוע על שולחננו, וגרפו כל כך הרבה מחמאות שכמעט לא היה לנו נעים שהתאמצנו כל כך מעט בשבילם. אנחנו חיזקנו את נוכחות הכרובית על פני הירקות האחרים, כי ככה אנחנו אוהבים, ובהיעדר אבקת קארי השתמשנו בכורכום. יצא פגז.
מתכון: חמוצים ביתיים קלים ומעולים
סלט כרוב ושומר
את סלט הכרוב הרגיל שלנו, עם קצת שמן, קצת לימון, מלח וזהו, החלפנו השבוע בסלט הזה, שיש בו גם שומר, חמוציות ופקאנים, שהופכים אותו לפחות שגרתי ויותר חגיגי.
בראוניז פרווה
ארוחת חמין - ולא משנה מאיזו עדה - מחייבת קינוח שהוא מצד אחד אינטנסיבי ומצד שני לא כבד מדי. אמרתם את זה, אמרתם שוקולד. אחרי התלבטות קלה בין טראפלס לבין בראוניז החלטנו ללכת על האחרונים, כי בכל זאת, אנחנו לא אוהבים שהקינוח נגמר לנו אחרי ביס אחד. מפוצצים לא מפוצצים, קינוח צריך את הכבוד שלו.
שבת שלום!