מרק עגבניות ועדשים כתומות
המתכון הזה לקוח מתוך ספר בשם "דיאטה שמחה", וכבר אחרי הכנה אחת הוא התברג ללא היסוס לרשימת המועדפים שלנו. אנחנו לא יודעים כמה הוא דיאטטי, אבל על השמחה שהוא מוסיף לארוחה אין עוררין. פשוט פשוט, מינימום מרכיבים - עדשים, עגבניות, תיבול בקטנה - אבל מה, פשוט מרק מוצלח. הדיאטטיות היא רק בונוס.
>> למתכון: מרק עדשים כתומות ועגבניות
עוף בבצל
מתכון של תום פרנץ, שאפשר להכין עם בצל או עם שומר, בכל מקרה מדובר בשיחוק. הסוד כאן הוא להניח למרכיבים לעשות את שלהם בצלייה ארוכה ארוכה, והם עושים, או הו כמה שהם עושים. התיבול הוא בסיסי - מלח, פלפל וקצת סוכר - אבל הצלייה הארוכה מוציאה גם מהעוף וגם מהבצל טעמים שאי אפשר להגיע אליהם בשום דרך אחרת.
>> למתכון: צלי עוף בבצל מקורמל
אורז לבן נקי
אתם יודעים להכין אורז לבן, לא? אנחנו בכוונה רוצים אותו נקי נקי, אז נא לא להתפתות להוסיף בצל מטוגן, ירוקים או כל אלמנט אחר.
סלט כרובית
כל גילוי של מנת כרובית שלא הכרנו מייצר אצלנו התרגשות, וכך קרה גם הפעם. במתכון הזה צולים את הכרובית בתנור (התחלנו עם מרק דיאטטי, לא נקלקל עכשיו עם טיגון) מוסיפים לה - בעודה בתנור - בצל סגול ופלפל חריף מתובלים ומגישים על עלי ארוגולה טריים. אהבנו.
>> למתכון: סלט כרובית, בצל וארוגולה
עוגת שיש
מסיימים בעוגה מקמח כוסמין, שברגיל מכינים עם חמאה אבל אין שום מניעה להחליף אותה בשמן קנולה. רכה רכה וטעימה בטירוף, עם טעמי וניל ושוקולד משוישים זה בזה. עונג שבת.