חלה
אחד היתרונות הכי גדולים בארוחה חלבית חוץ מקינוח חלבי, הוא ללא ספק הכנת חלת חלב עשירה ואוורירית. היא תלך מצוין עם הרוטב של קציצות הדגים וגם עם המיץ של הסלט ומי שבכלל רוצה להגזים - יכול לעשות לעצמו כריכון עם קציצה.
קציצות דגים
יונית צוקרמן נותנת במתכון שלה לקציצות דגים אופציה אחת דיאטטית יותר שגם דורשת פחות עבודה, שזאת האופציה הלא מטוגנת, והשנייה כוללת שלב של טיגון, שאומנם גוזל עוד כמה דקות (ועוד שניים וחצי כלים לשטוף) אבל נותן לקציצות מעטפת קריספית מטריפה שאחר כך מתרככת ברוטב ונעשית פשוט מושלמת. בקיצור 10 דקות עבודה ויש לכם עיסה, 5 דקות עבודה ויש לכם רוטב, חצי שעה גג 40 דקות - יש לכם סיר מטריף ובשילוב עם החלה פה למעלה זה בכלל שיחוק היסטרי.
למתכון: קציצות דגים הכי טעימות בעולם
גראטן
יש מנה אחת שלא יוצאת לנו מהראש מאז שבעות: גראטן. כל הקלאסה של המטבח הצרפתי, כל הכיף של אוכל מוקרם וכל הטעם הנהדר של תפוחי אדמה פרוסים דק ומבושלים עם חמאה, שמנת וגבינה. אין יותר טוב מזה.
סלט
לצד כל המנות המעולות האלה חייבים גם תוספת אחת של משהו טרי, קריר ומרענן. פלחי עגבנייה חבחיתוך גס עם תיבול מדויק וצנוע. בלי התחכמויות מיותרות ובלי קישוטים - פשוט טעים ופרשי.
עוגה של פעם
השבוע אנחנו לוקחים הפסקה קלה מעוגות בחושות ומתפנקים עם עוגה נוסטלגיות מהטעימות שיש: טורט אוורירי ורך עם טעמי וניל עדינים ומעליו שכבת קצפת יפה ובסוף סוף גם קצת שוקולד מריר מגורר. כמה שהיא יפה, ככה היא גם טעימה.