חלה

אחד היתרונות הכי גדולים בארוחה חלבית חוץ מקינוח חלבי, הוא ללא ספק הכנת חלת חלב עשירה ואוורירית. היא תלך מצוין עם הרוטב של קציצות הדגים וגם עם המיץ של הסלט ומי שבכלל רוצה להגזים - יכול לעשות לעצמו כריכון עם קציצה. 

למתכון: חלה חלבית

חלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חלה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות דגים

יונית צוקרמן נותנת במתכון שלה לקציצות דגים אופציה אחת דיאטטית יותר שגם דורשת פחות עבודה, שזאת האופציה הלא מטוגנת, והשנייה כוללת שלב של טיגון, שאומנם גוזל עוד כמה דקות (ועוד שניים וחצי כלים לשטוף) אבל נותן לקציצות מעטפת קריספית מטריפה שאחר כך מתרככת ברוטב ונעשית פשוט מושלמת. בקיצור 10 דקות עבודה ויש לכם עיסה, 5 דקות עבודה ויש לכם רוטב, חצי שעה גג 40 דקות - יש לכם סיר מטריף ובשילוב עם החלה פה למעלה זה בכלל שיחוק היסטרי.

למתכון: קציצות דגים הכי טעימות בעולם

קציצות דגים ברוטב - מטוגנות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
קציצות דגים ברוטב - מטוגנות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

גראטן

יש מנה אחת שלא יוצאת לנו מהראש מאז שבעות: גראטן. כל הקלאסה של המטבח הצרפתי, כל הכיף של אוכל מוקרם וכל הטעם הנהדר של תפוחי אדמה פרוסים דק ומבושלים עם חמאה, שמנת וגבינה. אין יותר טוב מזה.

מתכון: גראטן תפוחי אדמה

גראטן (צילום: Sea Wave, ShutterStock)
גראטן | צילום: Sea Wave, ShutterStock

סלט

לצד כל המנות המעולות האלה חייבים גם תוספת אחת של משהו טרי, קריר ומרענן. פלחי עגבנייה חבחיתוך גס עם תיבול מדויק וצנוע. בלי התחכמויות מיותרות ובלי קישוטים - פשוט טעים ופרשי.

מתכון: סלט עגבניות של קיץ

סלט עגבניות לקיץ (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט עגבניות לקיץ | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עוגה של פעם

השבוע אנחנו לוקחים הפסקה קלה מעוגות בחושות ומתפנקים עם עוגה נוסטלגיות מהטעימות שיש: טורט אוורירי ורך עם טעמי וניל עדינים ומעליו שכבת קצפת יפה ובסוף סוף גם קצת שוקולד מריר מגורר. כמה שהיא יפה, ככה היא גם טעימה. 

מתכון: עוגת טורט עם קצפת

עוגת טורט עם קצפת כמו פעם  (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
עוגת טורט עם קצפת כמו פעם | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako