גולאש הונגרי של תום פרנץ
אין אחד שלא אוהב גולאש. יש כאלה שאוהבים אותו יותר חריף או פחות, עם יותר נוזלים (כמרק) או פחות (כתבשיל), עם נתח כתף או עם שריר - אבל איך שלא יהיה, כשמגישים קערה מהבילה של גולאש לשולחן כולם כולם שמחים. הרגע היחיד המשמח אפילו יותר הוא זה שבו רואים את הרוטב מתחיל לחלחל לערימת האורז הלבן.
תפוחי אדמה בתנור
נכון שאת גזרת התוספת הפחמימתית כבר תפס האורז ממתכון הגולאש, אבל עד שסוף סוף גילינו את הדרך הכי טעימה שיש להכין תפוחי אדמה בתנור, אנחנו לא הולכים לוותר על זה רק בגלל שכבר יש פחמימה בארוחה. בקיצור, תכינו את תפוחי האדמה האלה. הם מעולים.
כרובית בתנור
כרובית שלמה בתנור היא כבר בת בית בהרבה בתים (ואלף תודות לאייל שני, על שהכניס את האור הזה לחיינו) - אבל כאן מדובר באחת משודרגת, שמצופה לא רק בשמן זית ומלח אלא בעוד משהו, בהחלט מפתיע (לא חייבים ללכת על גרסת הלייט), שלגמרי עושה את העבודה. תנסו, אחרי זה נדבר.
עוגת שוקולד פרווה
עוגת השוקולד הזאת היא ממש ממש פשוטה, אבל הכי כיפית שיש. עם כוס של תה עם נענע או נס קפה של אחרי האוכל - לא צריך יותר מזה. רק אל תוותרו על הציפוי.