סלט פנצנלה
את השבת החמה הזאת אנחנו נפתח עם סלט שמצליח להישאר קליל וחמצמץ מצד אחד, אבל גם להיות עשיר ומפנק מצד שני, כי בכל זאת - שבת זה שבת. עגבניות, מוצרלה ולחם קלוי, מלפפונים ירוקים וזיתים טובים - ויש לכם פנצנלה מושלמת, שמכילה גם ירקות, גם חלבון וגם פחמימה.
פשטידת זוקיני ב-5 מרכיבים
הזוקיני הוא האח החתיך של הקישוא, והוא הולך לככב על שולחן השבת שלנו בפשטידה היוונית הזו. חמישה מרכיבים וחמש דקות עבודה, כי גם לנו חם, ויש לנו מנה יפיפייה. אם, וזה אם גדול, יישאר משהו למחר - ננשנש ממנה גם בשבת בבוקר. אולי זו רק סטייה שלנו אבל אנחנו אוהבים אותה גם כשהיא קרה מהמקרר.
>> למתכון: פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים
פסטה חגיגה
הכוכבת הבלתי מעורערת של הארוחה שלנו היא הפסטה הזו, שממשיכה את הקו של הארוחה כולה ומשלבת ירק עם פחמימה. גם כאן הירקות הם במרכז, ואל הזוקיני ועגבניות השרי שכבר אכלנו במנות הקודמות מצטרפים פלפלים וחצילים, אבל מה שהופך את הפסטה הזאת לחגיגה אמיתית הוא הרוטב: חמאה, אנשובי, צ'ילי לימון ויין.
לחם שום
בדרך כלל על שולחן השבת שלנו תמצאו חלה שמנגבת לנו יפה יפה את הרוטב של התבשילים, אבל השבוע הלכנו על כיוון אחר ולחלה לא יהיה פה הרבה מה לנגב. אז שנוותר על הלחם? אתם מכירים אותנו, אנחנו לא כאלה. נתקתק לנו לחם שום טעים טילים ועשיר בחמאה, עם קריספיות כיפית שתבוא לנו טוב גם עם הפסטה וגם עם הסלט וגם ככה סתם.
סורבה ביתי כמו בגלידריות
כאן לא היתה לנו שום התלבטות. סורבה פירות קיצי ומרענן הוא מבחינתנו האופציה היחידה אחרי ארוחה כזאת במזג אוויר שכזה. רון יוחננוב מפגיז פה עם מתכון סופר פשוט (פלוס טיפ מנצח למרקם רך וקטיפתי), ולכם נשאר רק לבחור את הפרי. אנחנו עדיין לא החלטנו עם מנגו או תות.
>> למתכון: סורבה ביתי כמו בגלידריות
שבת שלום