מרק מינסטרונה
בניגוד למרק ירקות רגיל, כאן יש גם עגבניות (טריות ומשומרות), גם שעועית ירוקה וגם שעועית לבנה, ואפילו פסטה, למי שרוצה. אבל בינינו, מספיק ההבדל בשם בשביל להפוך את המרק הזה לפייבוריט שלנו בערב שבת. הרי אחרי מינסטרונה כמו שצריך, מה כבר יכול להשתבש? בדרך כלל מגישים עם פרמזן, אבל לגמרי אפשר בלי.
קציצות עוף וירקות עם קוסקוס
שימו לב, הקוסקוס במתכון הזה מסתתר בתוך הקציצות עצמן, אז אל תחפשו אותו בחוץ. חוץ ממנו מסתתרים כאן ירקות וחרדל דיז'ון, ויחד עם העוף הטחון - יוצרים שילוב טעמים מנצח. וזה עוד לפני שהזכרנו את הרוטב: רוטב חמצמץ וטעים טעים של מנגולד ולימון - פשוט, בסיסי ומנצח.
>> למתכון: קציצות עוף וירקות עם קוסקוס
אורז משודרג
את הקציצות שלמעלה מתבקש להגיש עם אורז לבן נקי, אבל מה לעשות שלא עמדנו בפיתוי של הגזר, השום, הבזיליקום והנענע במתכון הזה של טליה הדר. מוזמנים לשדרג כמונו, או להישאר עם האורז הבסיסי, מבטיחים לא לשפוט.
סלט עדשים שחורות ובטטה
אהבה שלנו הסלט הזה. גם טעים ברמות משוגעות, גם מגיע בילט אין עם סטמפה של בריאות, וגם מזכיר לנו כמה אנחנו אוהבים את המתכונים של שי ברנדס, שהיה בעונה הראשונה של "מאסטר שף" ולא שקט על השמרים מאז. צריך רק לצרף למנה הזאת אזהרה אחת: אפשר לשבוע מהסלט הזה. שני ביסים יותר מדי והופ - אתם מפוצצים. אז שימו לב, אתם לא רוצים שיקרה לכם דבר כזה באמצע הארוחה.
>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה
עוגת תפוזים אוורירית
אין יותר פשוטה מעוגת התפוזים הזו, ועדיין מדובר באחת העוגות שאנחנו הכי אוהבים. כשמקפידים איתה על הקצפה הגונה, ערבוב מינימלי וזמן אפייה לא ארוך מדי - מקבלים את אחד התענוגות החורפיים הנהדרים, מאלה שקסמם בפשטותם.