מרק עדשים כתומות וחוואייג'
מתכון של מיכל אפשטיין (מכירים את איטס הנהדרת?) למרק בריא, טעים וממש מהיר להכנה. על סגולותיהן של העדשים הכתומות אין מה להרחיב, אבל מי שלא מכיר את ההשפעה של חוואייג' על הגוף ביום קר - שלא לומר על הגוף המנוזל - עומד לגלות כאן עולם ומלואו.
>> למתכון: מרק עדשים וחוואייג'
תבשיל בקר ותפוחי אדמה
במקור חשבנו על גולאש, אבל משהו בשיק ההונגרי ובעגבניות פחות הסתדר לנו עם החשקים - וכך הגענו לתבשיל הקדרה הזה, החורפי, העשיר והמהביל, שיש בו בשר, תפוחי אדמה וגם קולרבי - ירק לא מספיק מוערך שמי שעוד לא ניסה לאכול אותו בגרסתו המבושלת פשוט הפסיד. רוצים לתקתק סיר של אורז לבן נקי ליד? לדעתנו לא צריך, אבל לא נעמוד בדרככם.
>> למתכון: תבשיל בקר ותפוחי אדמה
שומר צלוי עם בצל סגול
שומר הוא ירק שלא כולם אוהבים - משהו באניסיות שלו גורם לחלק מהאנשים להירתע - אבל שומר צלוי הוא כבר עונג מתקתק שמי שמסרב לו צריך להישלח להסתכלות. לא צריך הרבה - רק שמן זית, בלסמי ובצל סגול, שישתלב עם הטעמים האלה בול. יופי של מנה.
טבולה כרובית
על תקן סלט טרי הלכנו השבוע על סלט כרובית ועשבי תיבול שמתחזה לטבולה: מאוד טרי, מאוד רענן, מאוד כיפי ומחיה נפשות ליד המנות הכבדות של החורף.
סחלב ביתי
אין צורך להזדעק - אנחנו יודעים שסחלב אמיתי מכינים מסחלב, ובכל זאת בחרנו ללכת על גרסת החלב והקורנפלור (כן, ממש כמו מלבי), שאולי לא עומדת בתנאים המחמירים של משטרת הסחלב, אבל אין כיפית ממנה לסגירה של ארוחה חורפית. רוצים פרווה? גם חלב שקדים יעבוד נהדר.