פאי רועים
נכון, פאי רועים היא מנה שנוטים לשייך לחורף, אבל אנחנו לא רואים את זה - מה שאנחנו רואים כרגע זה מנה שהיא גם עיקרית (בשר) וגם תוספת (פירה), שהילדים שלנו מתים עליה ושניצבת בלב ארוחת השבת יציבה כמו יתד. יחד עם כמה תוספות קטנות - מדובר בארוחה דשנה ומפוארת, שעושה כבוד לשבת המלכה.
סלט אורז וירקות
אחרי עיקרית שהיא גם תוספת - תוספת שהיא גם סלט. מתכון של רות אוליבר לאורז לבן שמעורבב עם המון הפתעות: שעועית ירוקה, פלפלים, צימוקים, זיתים, פטרוזיליה ושקדים קלויים, ומעל הכל רוטב ויניגרט שהופך את הכל למסיבה גדולה אחת.
סלט בקר ועשבי תיבול
את הסלט הזה אפשר להכין גם בלי הבקר, אבל אנחנו מאוד ממליצים ללכת על הגרסה המלאה, שהיא באמת שלם המתעלה בהרבה על סך חלקיו. בגזרת הירוקים יש כאן פטרוזיליה, נענע, בזיליקום ובצל ירוק (וגם בצל סגול ופלפל חריף), ובגזרת הבקר רצועות של שייטל, אווזית, שפיץ צ'אך או וייסבראטן, שהקצב מכין לכם יפה יפה ואתם רק צריכים להקפיץ בכף שמן במחבת. נאמר זאת כך: במסעדה הייתם משלמים 80 שקל על מנה כזאת בלי לחשוב פעמיים.
חיתוכיות שוקולד ופירורים
הבצק שבבסיס הוא גם הבצק שמפורר שלמעלה, ובין לבין - שכבה שוקולדית קלילה ומענגת. אם תצליחו להגניב חתיכה זעירה לקפה של ראשון בבוקר במשרד - אשריכם.
מתכון: חיתוכיות שוקולד ופירורים
בתיאבון!