לחמניות כמו בגן
בערך מיליון שנה אנחנו אופים, עדיין לא מצאנו לחמניות ביתיות טעימות יותר מאלה. כנראה שלא סתם אימצו אותן בערך בכל גן בישראל.
![מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב) מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)](https://img.mako.co.il/2014/12/27/mat654_i.jpg)
מטבוחה
מטבוחה זה טעים, המטבוחה של אבי ביטון - זה כבר אלוהי. רק ראו הוזהרתם: עם הלחמניות מלמעלה והמטבוחה הזאת אפשר בקלילות להגיע לשובע עוד לפני שהארוחה מתחילה. אתם לא רוצים שזה יקרה לכם אז בבקשה, שמרו על מתינות.
![שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל) שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2018/01/29/IMG_298_i.jpg)
קציצות קיפודים
קציצות פרסיות של בשר טחון ואורז עם רוטב חמצמץ-חרפרף משגע, שהיינו מוכנים לטבול בו פעם בשבוע בכיף. בשביל הלוק הקיפודי המגניב לא צריך לעשות כלום - כשהאורז שבקציצה מתבשל הצורה הזו מתקבלת מאליה. אפשר לקרוא לזה סוג של קסם.
![קדירת ירקות, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל) קדירת ירקות, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2013/09/29/kderat_yerakot_omermiller_i.jpg)
קדירת ירקות וקטניות
מתכון של עומר מילר שהוא כל מה שתוספת צריכה להיות. יש בו חומוס ושעועית מבושלים, תפוחי אדמה ועוד ירקות, והכל נעטף בשמן זית ונצלה ביסודיות לאורך יותר משעתיים בתנור.
>> למתכון: קדירת ירקות וקטניות
![עוגיות טחינה טבעוניות (צילום: נטלי לוין, mako אוכל) עוגיות טחינה טבעוניות (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/12/18/vegan_tahini_cookies-s_i.jpg)
עוגיות טחינה
עוגיות קלאסיות נהדרות, עם מעטפת של שומשום שתזכיר להן ולכם מאיפה הן מגיעות. מהמתכונים הפשוטים והמנצחים שתמיד יש לנו בשלוף.
>> וכאן תוכלו לבדוק מתי נכנסת השבת
שבת שלום!