לא סתם יש כמעט 2 וחצי מיליון למתכון הזה, זהו מתכון מושלם לדגים מרוקאיים. 4-6 חתיכות יפות ונקיות מעצמות של מושט בתוך סיר מפוצץ ברוטב אדום, חריף וקצת מתקתק. יש לנו אפילו סוד - לפעמים אנחנו מכינים את הרוטב הזה ושמים בסיר קציצות - עד כדי כך הוא מעולה ומנצח.
>> למתכון: דג מרוקאי של ג'קי אזולאי
אפונה וגזר הם צמד דינמי מפורסם ומצליח שמסתדר נהדר זה עם זו, עכשיו בואו ותוסיפו להם אורז מלא, תשתמשו באפונה יבשה מושרית ובגזר שנצלה בשמן זית - וקיבלתם גרסה מתוחכמת וטעימה יותר לאורז של ילדים. אחלה של תוספת לכל ארוחה, ובטח שלזאת.
>> למתכון: אורז מלא עם אפונה וגזר
קציצות רכות רכות שבמקום חלה או לחם שמים בהן קוואקר. אם בא לכם לוותר על רוטב ולהשתמש ברוטב של הדג המרוקאי אתם יכולים, אבל הוא פשוט וטעים ולא היינו מוותרים עליו, מה גם שהוא ישתלב טוב עם כל המנות האחרות בשולחן.
>> למתכון: קציצות ברוטב כמון ולימון
כל האוכל הנימוח והרך הזה חייב לקבל איזו תגבורת של ירק קריספי, משהו לנגוס בו ולהרגיש קצת קראנץ'. אז בחרנו סלט כרוב סגול וגזר. נכון, הרוטב שלו לא שגרתי, אבל אנחנו כבר כל כך מחכים לאכול אותו במזג אוויר טיפה יותר חורפי, שאנחנו מקווים שהשמיים יתבלבלו.
גם ממרח שוקולד, גם שוקולד צ'יפס או קצת קוביות שוקולד מריר וגם אגוזים קצוצים יש בעוגת השמרים הזאת. וגם סירופ כמובן. לא יכולנו לחשוב על סיום מתוק יותר לארוחה. למי שמשום מה לא רוצה מילוי שוקולדי - אפשר גם ללכת על ממרח תמרים, חמאת בוטנים וריבה או כל שילוב אחר העולה על הדעת.
>> למתכון: קראנץ שוקולד ואגוזים פרווה
בתיאבון!