צלי בקר ופטריות
מכירים את זה שאצל אחרים הצלי תמיד רך יותר ומתפרק בפה? אנחנו סבלנו מהתחושה הזו שנים ארוכות, עד שהבנו שזה באמת נכון - הצלי שלנו באמת אף פעם לא נימוח כמו שהוא אמור להיות. הפתרון הגיע בדמות המתכון הזה של יונית צוקרמן, שלימד אותנו איך מכינים צלי כמו שצלי צריך להיות, ובמקרה הזה עם תוספת של פטריות. עם יד על הלב, עד שלא הכנתם את המנה הזו כאילו לא הכנתם צלי רך מימיכם.
קציצות עוף ברוטב עגבניות
קציצות עוף ברוטב עגבניות הן אחת המנות היותר בסיסיות ויומיומיות שיש, ובכל זאת מדובר בקלאסיקה שאנחנו תמיד שמחים לפגוש על השולחן, וגם אם מלכת אנגליה בכבודה ובעצמה תבוא להתארח אצלנו יש סיכוי שזה מה שנגיש לה. בימי חול אנחנו מכינים את הקציצות האלה עם פסטה, לכבוד שבת נשאיר את הפסטה בצד, ונצוות אותן לתבשיל הטעים להפליא שתראו ממש מיד.
אורז עם שעועית ברוטב עגבניות
מכירים את השעועית ברוטב עגבניות שנמכרת בקופסאות שימורים והיא מתוקה וטעימה באופן בלתי נסבל? אז זו הגרסה הביתית והבריאה שלה, בלי תועפות הסוכר והחומרים המשמרים הנלוות. רק שימו לב שלפני הכניסה לרוטב השעועית צריכה לעבור משהו כמו שעה וחצי של בישול (וזה בנוסף להשריה המוקדמת), אז אל תשכחו להתחיל מספיק מוקדם.
>> למתכון: אורז עם שעועית ברוטב עגבניות
מטבוחה של אבי ביטון
את המתכון למטבוחת המופת הזו קיבלנו רק לפני שבועות ספורים, כך שתצטרכו לסלוח לנו, אנחנו עדיין בהתלהבות שיא. בתור מי שטעמו, האמינו לנו שמדובר במטבוחה שלידה כל מטבוחה אחרת מסמיקה מבושה (ואתם יודעים שקשה למטבוחה להסמיק). מתכון מנצח ממעדניית סוליקה של אבי ביטון.
>> למתכון: מטבוחה הכי טעימה שיש
עוגיות פאדג' שוקולד
וויי וויי וויי כמה שוקולדיות העוגיות האלה. שוקולדיות בדיוק כמו שצריך אחרי ארוחה של שתי מנות בשריות ולפני (או ביחד עם) כוס התה עם העשבים. איך יכול להיות שהן פרווה? וואללה, למתוקים יש את הסודות שלהם.