עוף בזעתר ומג'דרה של נוף
מתכון אחד שהוא שניים: העוף - מנה פשוטה ונהדרת של שוקיים צלויות בתערובת זעתר, בדיוק מה שמתחשק לנו שבוע לפני חג, שבו כנראה נאביס את עצמנו בלי הכרה במוצרי חלב. ניסיתם פעם זעתר על עוף? כי אנחנו לא, וכשהכנו את זה בפעם הראשונה הייתה לנו שנייה של הלם (מהסוג הטוב) בחך.
ליד השוקיים מגישה נוף את המג'דרה שלה, שאותה היא מכנה "מג'דרה של פלאחים". ואנחנו מוסיפים: מאז שפגשנו את המתכון הזה אנחנו לא מכינים מג'דרה משום מתכון אחר (אגב, נוף היא זו שהכירה לנו את הקונספט של בורגול במג'דרה, במקום אורז, ואנחנו אוהבים אותו מאוד). יש בו כמות נאה של שמן, זה נכון, והטיגון של הבצל חייב להיעשות לאט וביסודיות, אבל תסתכלו על הצד הטוב: מתקבלת מנה שהיא ממש מתקתקה, עם צבעים עמוקים וטעם שבא להמשיך ליהנות ממנו עד שבת הבאה לפחות. יחד עם העוף - פגז.
סלט עגבניות חריף
ומה הכי מתאים ליד העוף והמג'דרה? סלט, כמובן, אבל לא סתם סלט - סלט שהוא מופת של רעננות, שגם מוסיף קיק חריף ומתבקש לארוחה. יש בו עגבניות, עשבי תיבול (אנחנו מרשים לכם לשחק איתם, לא חייבים להישאר צמודים להצעות שלנו), פלפל חריף ולימון - ואם זה לא סלט שפותח לכם את כל החושים, אנחנו לא יודעים מה כן.
פיתות במחבת
כל הרוטב הזה של הסלט, לא חבל עליו? חבל, ברור שחבל, ולכן אנחנו ממש ממליצים לכם לצרף לארוחת השבת הזו גם פיתות ביתיות. הלחוצים יכולים להירגע: אנחנו לא שולחים אתכם להתפלל מול התנור שייווצרו לכם כיסים בבצק. הפיתות האלה הן פיתות שצולים על מחבת פסים, ותאמינו לנו, הן טעימות לא פחות מהרגילות. טוב על מי אנחנו עובדים, ברור שיותר.
שימו לב רק שאת הבצק צריך להכין שעתיים מראש, שיספיק לתפוח. קמתם ממנוחת הצהריים? תעמידו בצק ותמשיכו משם. זה יעכב לכם את הקפה ברבע שעה, לא יותר.
עוגת שוקולד קטיפתית
שבועות עוד לא כאן וכבר אנחנו חנוקים מרוב עוגות גבינה. יש את אלה שאנחנו טועמים, שהן לא מעטות, את אלה שאנחנו מחליטים שאנחנו רוצים להכין, שהן ממש לא מעטות והלוואי שנכין חצי מהן, ועוד המון המון עוגות שקיומן מרחף סביבנו כמו ענן לבן ומתוק. אז זה הזמן לעצור לרגע, ולהכניס עוגת שוקולד לתמונה. עשירה, קטיפתית, נטולת גלוטן, פרווה. בול כמו שצריך.