![מרק ערמונים ופורצ'יני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל) מרק ערמונים ופורצ'יני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2015/12/02/IMG_9720web_i.jpg)
מתחילים עם המרק האולטימטיבי לחורף, ולכל המצקצקים שיגידו שהצבע שלו לא מגרה מספיק – אתם לא מבינים כלום. אם יש מרק שמהותו חורף, זה כמובן זה: פטריות פורצ'יני מיובשות שנותנות ניחוחות וטעמים עזים, כרישה, יין וערמונים קלויים. מנחם, מחמם וטעים בטירוף.
>> למתכון: מרק ערמונים ופורצ'יני
![לביבת כרובית ענקית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל) לביבת כרובית ענקית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2015/12/02/IMG_9780_i.jpg)
הלוק של לביבת הענק הזאת מהמם כמו הטעם שלה, מטגנים אותה עם מעט חמאה ומה שהכי טוב בה הוא שניתן גם להכין אותה מראש, לשמור בקירור ולתת לה חימום חוזר בתנור לפני ההגשה. וואו או לא וואו?
![סלמון אפוי בחרדל דיז'ון (צילום: Africa Studio, shutterstock) סלמון אפוי בחרדל דיז'ון (צילום: Africa Studio, shutterstock)](https://img.mako.co.il/2018/12/04/salmon_shutterstock_750493639_i.jpg)
בארוחה כל כך מפנקת ועשירה, בחרנו לוותר על הבשר כדי שהארוחה תהיה פרווה, אבל גם כי באמת שלא צריכים פה בשר, תסמכו עלינו, זו מנה מעולה ומכינים אותה בפחות מחצי שעה. הסלמון הזה כל כך עסיסי, שאף אחד לא יישאר לא מסופק או יסיים את הארוחה עם רעב.
>> למתכון: פילה סלמון אפוי בחרדל דיז'ון
![פשטידת תפוחי אדמה (צילום: מנחה נופה) פשטידת תפוחי אדמה (צילום: מנחה נופה)](https://img.mako.co.il/2018/12/04/potato_g.jpg)
בשביל שלא תאכזבו את מכורי הלביבות הסועדים אתכם בשישי, הנה מנה שלא מוותרת על הטעם האהוב של תפודים, אבל פשוט מכינים אותה ללא הטיגון: קילו תפוחי אדמה שמגררים עם בצל, ואליהם מוסיפים כמה מצרכים בסיסיים. רוצים בכל זאת לטגן? אין שום בעיה, שימו פחות קמח והתערובת יכולה גם להתלבב ללביבות.
![סלט יווני (צילום: אימג'בנק / Thinkstock) סלט יווני (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)](https://img.mako.co.il/2015/04/28/ThinkstockPhotos-166675824_i.jpg)
תסלחו לנו, כן? אבל לא עמדנו בפיתוי של להכניס פה קריצה על התייוונות. כל שולחן חייב את הירק הטרי שלו, ולשולחן הזה מגיע סלט יווני לפי הכללים – בלי חסה ובלי גבינות רכרוכיות - אנחנו רוצים ירקות חתוכים גס וגבינה מלוחה קשה. יש מצב שתצטרכו להכפיל כמויות ולהכין שתי קערות.
![סופגניות טריקולד (צילום: אסף אמברם, mako אוכל) סופגניות טריקולד (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/12/16/tricolad_sufgania_i.jpg)
עד עכשיו לא שלחנו אתכם לטיגון בשמן עמוק, נכון? אז לא לדאוג, גם בשביל הקינוח נחסוך מכם את הריח והבלגן. מה שעושים הסופ"ש הזה לקינוח הוא פשוט וכיפי במיוחד: רוכשים סופגניות הכי הכי פשוטות שיש, אבל בלי ריבה או מילויים אחרים, ומשדרגים אותן לבד בבית לפי החשק: סופגניות טריקולד, סופגניות אלפחורס, סופגניות קרמבו ועוד.
>> 6 דרכים לשדרג סופגניות פשוטות