קובה סלק
לפני שאתם מתחילים לרוץ על המתכון המעולה של אורלי פלאי, שימו לב לכמה טיפים חשובים שהיא נתנה לנו לגבי המעטפת, הבשר, הרוטב וגם איך הכי כדאי למלא את הקובות וגם איך להכניס אותן לסיר (אחת אחת ובעדינות).
עוף בגריל
אחרי כמה סופי שבוע של תבשילי קדרה וחמינים, נלך על מנה עיקרית פשוטה וטובה שתמיד עובדת: כרעיים מפורקות, קוביות בטטה ותפוחי אדמה, ענפי עשבי תיבול לפי טעמכם (רוזמרין תמיד משתלב טוב, אפשר גם תימין ואולי מרווה) ורוטב בסיסי של סויה, סילאן ושמן זית שאפשר לחזק עם ג'ינג'ר מגורר ושיני שום כתושות.
למתכון: עוף בגריל עם תפוחי אדמה, בטטות ורוטב קל
אורז ירוק
קשה לנו להכין עוף בתנור ולא להכין אורז, זה כמו לחתוך מלפפון לסלט ולא להוסיף עגבנייה, יש דברים שפשוט הולכים ביחד טוב מדי. השבוע זה אורז בסמטי, האהוב עלינו, עם צרור כוסברה שקצצנו לו את הצורה, שום כתוש ובצל מטוגן, או במילים אחרות: אורז פרסי. לא אוהבים כוסברה משום מה? אפשר להחליף אותי בעשבי תיבול אחרים שאוהבים.
סלט
מכירים הדשא של השכן ירוק יותר? אז זה עובד גם עם סלטים, וככה זכינו להכיר את סלט החסה שכיכב בשולחננו לא מעט: חסה, חמוציות, בצל, סלרי, אגוזי מלך ושקדים ברוטב מנצח.
עוגת קינמון מזוגגת
עוגת שבת בחושה וטעימה מפנתיאון המתכונים של קרן אגם: עוגה רכה וקינמונית עם זיגוג מתוק ואגוזי. סיום קלאסי לארוחת שישי.
למתכון: עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים