בריסקט
חזה בקר (בריסקט) הוא נתח שהרבה פעמים חומק מתחת לרדאר, אבל אין מתאים ממנו לבישול ארוך ואיטי. הוא לא שומני מאוד (עדיף לא לא להוריד את השומן לפני שמבשלים), הוא מלא טעמים בשריים וממש לא חייבים להכניס אותו לכריך, אפשר להגיש אותו כבשר מפורק ודאגנו לו לאחלה תוספות פה בהמשך הארוחה.
>> מתכון לבריסקט: נתח הבשר הכי משתלם שאתם לא מכירים
קנישס
קנישס תפוחי אדמה הם הגולות הכותרת של המטבח היהודי המזרח אירופאי, שלא לומר הפולני. כל קניש כזה הוא כמו מתנה אישית מהממת. המתכון המסורתי דורש יותר עבודה, וזאת גרסה מקוצרת, אך לא פחות מענגת.
סלט חרוך
חרוך? סלט? אם תהיתם מה הקשר ואם נפלה טעות בהקלדה, אז לא, התשובה היא לא. חסה חרוכה היא עניין, ואם טרם התנסיתם - זה הזמן. הסלט הזה של רותם ליברזון משלב חסה ועגבניות שרי ששחורכים עם מעט שמן זית במחבת, ומוסיפים לו רוטב חמצמץ וטיפה חריף. שילוב מנצח של חום, קור, חמיצות וחריפות ותוספת נחוצה ולא שגרתית לשולחן הסבת, זה בטוח. מי שלא שומר כשרות מוזמן להוסיף גבינת עיזים או פרמזן.
>> למתכון: סלט חסות ועגבניות חרוך
גזרים
גזרים מקורמלים, מזוגגים, הולכים פצצה ליד צלי בשר רך ומתפרק וגם תראו איזה יפים הם. תוספת מרהיבה בכלום עבודה.
>> למתכון: גזרים צבעוניים צלויים
עוגיות שוקולד
דאבל שוקולד - גם בצק שוקולדי אוורירי ועשיר וגם מילוי שוקולדי. המתכון טבעוני לגמרי, אבל בשום ביס לא תרגישו לרגע כאילו התפשרתם על משהו או ויתרתם על משהו.
>> למתכון: עוגיות שוקולד אווריריות במילוי שוקולד